Jak otworzyć bar - wynajmijzmywarke.pl

Jak otworzyć bar i… nie stracić?

Własny pub czy bar to marzenie wielu osób. Ten z pozoru prosty biznes wymaga jednak ogromu pracy, a także sporych inwestycji na start – m.in. związanych z adaptacją lokalu, zakupem wyposażenia czy uzyskaniem określonych zezwoleń. Jak otworzyć bar, by odnieść sukces? Warto zadbać nie tylko o atmosferę miejsca, ale również mądre decyzje finansowe. Sprawdź koszt otwarcia pubu i dowiedz się, jak je obniżyć. Jak otworzyć bar? Liczymy koszty otwarcia pubu Masz pomysł na pub i chciałbyś otworzyć własny lokal gastronomiczny? W pierwszej kolejności musisz wiedzieć, że prowadzenie własnego baru wiąże się to z dość dużymi kosztami początkowymi. Na jakie wydatki trzeba

Read More »
Garnki gastronomiczne i gotujący w nich kucharze w restauracji – wynajmijzmywarke.pl

Garnki gastronomiczne – jakie wybrać i jak o nie dbać?

Garnki to nieodzowny element zarówno kuchni domowej, jak i w profesjonalnej gastronomii. W zależności od wykorzystania stawiane są jednak wobec nich nieco inne wymagania. Oczywiście, profesjonalne garnki gastronomiczne muszą być między innymi bardzo wytrzymałe, trwałe i niezawodne. Dzięki odpowiedniemu wykonaniu mogą też wspierać najlepszych szefów kuchni w idealnym przyrządzaniu potraw. Dowiedz się, jak wybrać garnki do gastronomii i jak o nie dbać. Rodzaje garnków w gastronomii — jakie naczynia kuchenne wybrać? Wybór garnków do gastronomii jest bardzo ważny. Dokonując go, należy brać pod uwagę kilka kluczowych czynników. Pierwszą rzeczą, która odróżnia garnki gastronomiczne od garnków domowych, jest rozmiar. Nie

Read More »

Projekty technologiczne gastronomii — dlaczego są ważne i jakie przynoszą korzyści dla lokalu?

W dynamicznym świecie gastronomii, gdzie konkurencja jest zacięta, a marże ograniczone, kluczowe staje się strategiczne planowanie, którego podstawą jest dobrze przemyślany projekt technologiczny kuchni w restauracji bądź innym lokalu gastronomicznym. Istotnym elementem tego planowania jest wybór odpowiednich urządzeń, wśród których zmywarki gastronomiczne odgrywają fundamentalną rolę. Koncepcja projektu technologicznego w gastronomii — klucz do efektywności operacyjnej i zwiększenia zysków Projekty technologiczne gastronomii to nie tylko kwestia wyboru urządzeń, ale przemyślana koncepcja, która uwzględnia każdy szczegół operacyjny lokalu. Dzięki niemu personel może pracować sprawniej, co bezpośrednio przekłada się na szybszą obsługę klientów i zwiększenie zysków. Inwestycja w profesjonalne stworzenie projektu

Read More »

Działania proekologiczne w gastronomii — jak najem zmywarek wpływa na ograniczenie zużycia wody i energii?

Nieustannie rosnąca świadomość ekologiczna konsumentów i przedsiębiorców ma znaczący wpływ na podejmowane decyzje biznesowe. W branży HoReCa, gdzie każdy detal ma znaczenie, szczególną uwagę przykuwa kwestia efektywnego zarządzania zasobami naturalnymi. Winterhalter, jako lider innowacji w produkcji zmywarek gastronomicznych, podchodzi do wyzwań ekologicznych z rozwagą, oferując rozwiązania, które łączą dbałość o środowisko z ekonomiczną efektywnością. Wynajem zmywarek — inwestycja w zrównoważoną przyszłość i ekologiczność w gastronomii Decydując się na najem zmywarek, restauratorzy mają możliwość korzystania z najnowszej technologii bez konieczności ponoszenia dużych kosztów początkowych. To nie tylko ekonomiczne rozwiązanie, ale przede wszystkim krok w kierunku działań proekologicznych w gastronomii. 

Read More »

Dotacja KPO – nowa nadzieja dla branży HoReCa

Pandemia COVID-19 miała ogromny wpływ na branżę HoReCa, zmuszając przedsiębiorców do kreatywnego szukania nowych sposobów prowadzenia działalności  oraz dostosowywania do szybko zmieniających się warunków. Obecnie sektor HoReCa stoi przed niezbędną potrzebą adaptacji i modernizacji. Krajowy Plan Odbudowy (KPO) to rządowy program, który ma wyjść naprzeciw tym potrzebom, oferując wsparcie finansowe mikro, małym i średnim przedsiębiorstwom najbardziej dotkniętym skutkami pandemii. Z inwestycją wartą 319 939 476 euro, KPO stawia na odporność i konkurencyjność polskiej gospodarki, a co za tym idzie – na przetrwanie i rozwój sektora HoReCa. Czy KPO to nowa nadzieja dla branży gastronomicznej?  Co ma na celu

Read More »
Wyparzanie słoików – czyste słoiki w różnych rozmiarach – wynajmijzmywarke.pl

Wyparzarka do słoików – jaki model wybrać? 3 propozycje od wynajmijzmywarke.pl

Wyparzanie słoików to nic innego jak sterylizacja, czyli proces pozwalający na ich przygotowanie do bezpiecznego użytkowania. W dobie coraz większej popularności „rzemieślniczych” rozwiązań w gastronomii wyparzarka do słoików może się okazać bardzo przydatna. Sprawdź, jak skutecznie wyparzyć słoiki i jakie urządzenia poradzą sobie z tym najlepiej – polecamy 3 sprawdzone modele. Najnowocześniejsze na rynku zmywarki do szkła – w opcji wynajmu na ekstra warunkach Sprawdź dostępne modele i poznaj korzyści! Wyparzanie słoików – niezbędny proces przygotowawczy Wyparzanie słoików to standardowa procedura, którą przeprowadza każda pani domu przed wekowaniem przetworów. Powód jest prosty – to najlepszy sposób na pozbycie

Read More »
Zmywarka gastronomiczna używana z zestawem akcesoriów – wynajmijzmywarke.pl

Zmywarka gastronomiczna używana – co sprawdzić przed kupnem?

Używana zmywarka gastronomiczna może być świetnym wyborem do lokalu gastronomicznego, który nie dysponuje zbyt dużym budżetem. Wybierając sprzęt z drugiej ręki można sporo zaoszczędzić i pozwolić sobie na lepszej jakości model. Używane zmywarki czasami mogą jednak powodować dużo kosztownych problemów w krótkim czasie po zakupie. Jak tego uniknąć? Co sprawdzić przed kupnem? Wynajmij zmywarkę gastronomiczną z serwisem i naprawami w cenie abonamentu! Konfigurator zmywarek Zmywarka gastronomiczna z drugiej ręki – czy warto? Niektórzy uważają, że kupowanie używanego sprzętu jest zbyt ryzykowne. W przypadku tak kosztownych, a jednocześnie wytrzymałych urządzeń jak zmywarki może to być jednak doskonały pomysł. Najtańsze nowe

Read More »
Rodzaje zmywarek kapturowych z oferty Winterhalter – wynajmijzmywarke.p

Rodzaje zmywarek gastronomicznych – przegląd rozwiązań

Zmywarka to jedno z najważniejszych urządzeń w gastronomii. Trudno wyobrazić sobie płynną pracę profesjonalnej kuchni bez możliwości szybkiego mycia naczyń. Ponadto zmywarka gastronomiczna odpowiada za ich wyparzanie, dzięki czemu trafiają do kolejnych gości higienicznie czyste. Na rynku dostępne są różne rodzaje zmywarek gastronomicznych. Co warto o nich wiedzieć? Które urządzenie powinieneś wybrać? Sprawdź. Idealna zmywarka gastronomiczna – znajdź swoją! Już od 300 zł/mies. Konfigurator Zmywarki gastronomiczne – najważniejsze cechy W pierwszej kolejności warto zwrócić uwagę na cechy, które odróżniają zmywarki gastronomiczne od zmywarek domowych i które pozwalają zachować higienę naczyń zgodną z wymogami sanitarnymi i standardem HACCP. Jest

Read More »

Zmywarki gastronomiczne Winterhalter – 3 fakty i mity

Winterhalter, jako wiodący producent w dziedzinie zmywarek gastronomicznych, skupia się na innowacji, jakości i wiarygodności. Napotykając różnorodne opinie na temat maszyn zmywających tej marki, można spotkać się zarówno z prawdziwymi pochwałami, jak i nieporozumieniami. W tym artykule potwierdzamy  fakty i obalamy mity na temat zmywarek gastronomicznych Winterhalter. Zmywarki Winterhalter to najwyższy standard czystości — fakt nr 1 Chociaż moglibyśmy być uznani za stronniczych, jesteśmy przekonani o niezrównanej jakości naszych maszyn. Zmywarki gastronomiczne Winterhalter, produkowane są w Niemczech oraz Szwajcarii, spełniając najwyższe standardy jakościowe. Zapewniają kompletną niezawodność, czystość i higienę, co jest niezmiernie ważne w dzisiejszych czasach, gdy klienci coraz

Read More »

Zmywarki Winterhalter z technologią Connected Wash: w kierunku zrównoważonej gastronomii

Marka Winterhalter zawsze była na czele innowacji w dziedzinie technologii zmywarek gastronomicznych. Jako pionierzy w swojej branży podłączyli zmywarki do internetu, wprowadzając technologię Connected Wash — ekologiczną i innowacyjną funkcjonalność, która może zrewolucjonizować sektor gastronomiczny. Co to jest Connected Wash? Connected Wash to zaawansowany system, który łączy zmywarki gastronomiczne z technologią cyfrową, tworząc sieć danych dostępnych w czasie rzeczywistym. Jest to nie tylko ogromny skok w kierunku cyfrowej transformacji branży, ale także ważny krok ku bardziej zrównoważonej przyszłości. Jak Connected Wash wpływa na ekologię? Dzięki integracji z internetem, zmywarki Winterhalter z technologią Connected Wash są w stanie monitorować

Read More »