Południowa Polska zmaga się z poważnymi skutkami powodzi, która szczególnie dotknęła województwa dolnośląskie, opolskie i śląskie. Zniszczenia infrastruktury wpłynęły negatywnie na funkcjonowanie wielu firm, w tym lokali gastronomicznych, które zostały zalane, a ich właściciele zmuszeni do przerwania działalności. W odpowiedzi na kryzys polski rząd uruchamia programy mające na celu nieść pomoc dla przedsiębiorców po powodzi. Oto najważniejsze formy wsparcia pomocy, z których mogą skorzystać właściciele różnych działalności. Pomoc dla przedsiębiorców po powodzi – kluczowe formy wsparcia Powodzie to nieprzewidywalne katastrofy naturalne, które potrafią znacząco wpłynąć na działalność gospodarczą, niszcząc infrastrukturę, mienie oraz generując ogromne straty finansowe. W obliczu
Mimo coraz większej popularności cateringu wiele przedszkoli wciąż dysponuje własnymi kuchniami, które na miejscu przygotowują wszystkie dania dla dzieci. Z całą pewnością warto przykładać dużą wagę do sprzętu, który się tam znajduje. Szczególnie ważna może być zmywarka do przedszkola. Powinna być ekonomiczna i przede wszystkim bezpieczna. Co to znaczy i jak wybrać właściwe urządzenie? Jaka zmywarka do przedszkola będzie najlepsza? Jaka zmywarka do przedszkola – wskazówki ułatwiające optymalny wybór Zmywarka pozwala na skuteczne i szybkie mycie garnków, sztućców, bądź innych naczyń, dlatego jest niezastąpiona w każdej profesjonalnej kuchni, również w przedszkolu. Zmywarka do przedszkola pozwali oszczędzić nie tylko
Na sukces lub porażkę restauracji może się składać wiele czynników. Ważne jest nie tylko jedzenie, ale również atmosfera. Za nią w znacznej mierze odpowiada zaś obsługa kelnerska. To właśnie pracownicy obsługi odpowiadają za pierwsze wrażenie gościa oraz jego odczucia po wizycie. Dowiedz się, jak powinna wyglądać obsługa klienta w restauracji krok po kroku i jak zadbać o to, by klienci chwalili Twoich kelnerów. Profesjonalna obsługa kelnerska – zasady savoir-vivre Moc obsługi często jest niedoceniana. Tymczasem nieprzyjemne doświadczenie z kelnerem potrafi skutecznie zepsuć dobre wrażenie wywołane smacznym jedzeniem czy wystrojem lokalu. Dobra obsługa kelnerska to z kolei ogromna pomoc,
W obliczu rosnących cen mediów, przemyślenie strategii oszczędzania wody staje się niezwykle ważne. Rozsądne gospodarowanie tym cennym zasobem ma kluczowe znaczenie nie tylko dla ochrony zasobów naturalnych, ale również dla oszczędności finansowych, ochrony środowiska oraz bezpieczeństwa i dobrostanu społeczeństwa. W szczególności w gastronomii, gdzie woda jest niezbędna do przygotowywania posiłków, mycia naczyń i utrzymywania czystości, efektywne zarządzanie jej zużyciem może przynieść znaczące korzyści. Dlatego ważne jest, aby wszystkie sektory, w tym restauracje i lokale gastronomiczne przyjmowały odpowiedzialne podejście do wykorzystywania wody, dążąc do minimalizacji jej zużycia bez kompromisów na jakości obsługi i satysfakcji klientów. Jak skutecznie oszczędzać wodę
Kontenery, które kojarzone są przede wszystkim z transportem morskim, obecnie znajdują coraz szersze zastosowanie. Służą do tworzenia biur, różnego rodzaju punktów usługowych, a nawet obiektów mieszkalnych. Bez większego trudu da się też stworzyć w nich lokale gastronomiczne, takie jak bar, czy kawiarnia. Co więcej, bar w kontenerze to coraz bardziej popularne rozwiązanie w branży gastronomicznej. Czy jest to dobry pomysł na nowy biznes? Przyjrzyjmy się temu bliżej. Czym jest kontener gastronomiczny? Bar w kontenerze można założyć w specjalnie przystosowanym do tego celu obiekcie. Kontenery gastronomiczne są budowane analogicznie do kontenerów transportowych lub tworzone na ich bazie. Ich cechą charakterystyczną
Prowadzenie własnej restauracji wielu osobom kojarzy się z bardzo przyjemną i dość łatwą działalnością. Prawda jest jednak zgoła odmienna. Otworzenie własnej restauracji to skomplikowany proces, który wymaga skrupulatnego przygotowania oraz wytrwałości, a wytężona praca zaczyna się na długo przed przyjęciem pierwszych gości. Dlatego też otwarcie restauracji wymaga pasji i determinacji. Jesteś przekonany, że to coś dla Ciebie? Dowiedz się, jak otworzyć restaurację krok po kroku i osiągnąć sukces w branży gastronomicznej. Podpowiadamy, jak założyć restaurację krok po kroku Jeśli marzysz o własnej restauracji, musisz się pogodzić z tym, że droga do sukcesu na pewno nie będzie szybka. Samo
W dynamicznym świecie gastronomii kluczowe znaczenie ma nie tylko jakość serwowanych potraw i napojów, ale również higiena i efektywność procesów zaplecza. Dla lokali serwujących piwo, takich jak puby i bary, podstawą jest utrzymanie kufli w nieskazitelnej czystości. Odpowiednio dobrana zmywarka do kufli może znacząco ułatwić ten proces, a wynajem profesjonalnego sprzętu staje się coraz bardziej popularnym rozwiązaniem. Dlaczego więc warto wynająć profesjonalną zmywarkę do szkła? Odkryj, jak wynajem profesjonalnej zmywarki gastronomicznej do kufli, może podnieść standardy obsługi w Twoim lokalu. Skorzystaj z naszej oferty i zyskaj przewagę na rynku! Zobacz naszą ofertę! Profesjonalne zmywarki do kufli – kluczowe
Wielu przedsiębiorców sektora HoReCa coraz częściej staje przed wyzwaniami wymagającymi elastycznego i kreatywnego podejścia do prowadzenia biznesu. Mamy dobrą wiadomość! Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) ogłosiła kolejny już nabór wniosków o wsparcie finansowe, umożliwiający mikro, małym i średnim przedsiębiorstwom rozwój oraz dywersyfikację działalności. Wnioski można składać do 20 sierpnia 2024 roku. Kto może ubiegać się o dofinansowanie HoReCa? Wsparcie przeznaczone jest dla firm, które: Działają w sektorach hotelarstwa, gastronomii, turystyki lub kultury. Prowadzą działalność gospodarczą i prowadzili ją także w dniu 31 grudnia 2019 r. lub najpóźniej od 20 marca 2020 r. Odnotowały spadek obrotów o co najmniej
Zmywarki gastronomiczne to urządzenia o imponującej mocy, które potrafią w krótkim czasie idealnie wyczyścić dużą ilość naczyń czy sztućców. Prawidłowa eksploatacja bardzo znacząco wpływa na ich skuteczność i trwałość. Dowiedz się m.in. jak korzystać ze zmywarki gastronomicznej, czy można otworzyć ją podczas mycia naczyń oraz co jeszcze warto wiedzieć o jej użytkowaniu podczas działania programu zmywania. Szukasz zmywarki, która zapewni idealną czystość naczyń i oszczędzi Twój czas? Skontaktuj się z nami już dziś i odkryj naszą ofertę nowoczesnych i wydajnych urządzeń na wynajem! +48 22 773 25 52 Zmywarki gastronomiczne – podstawowe zasady użytkowania Zmywarki gastronomiczne są urządzeniami użytkowanymi
Decyzja o wyposażeniu lokalu w profesjonalny sprzęt gastronomiczny bywa kosztowna. Łatwiejsze i tańsze wydaje się mycie ręczne, ale nic bardziej mylnego — w skali kilku miesięcy sam koszt zmywania ręcznego przyprawia o zawroty głowy. Dla tych, którzy szczególnie duże obroty odnotowują sezonowo, idealnym rozwiązaniem jest krótkotrwały najem zmywarki gastronomicznej, a w zasadzie całego rozwiązania myjącego: chemii, systemu uzdatniania wody oraz niezbędnych koszy — taką bowiem opcję proponuje Winterhalter, lider w produkcji niezawodnych i innowacyjnych sprzętów myjących. Sezonowy wynajem zmywarek – idealne rozwiązanie na letnie miesiące w gastronomii System wynajmu zmywarek, czyli wynajmijzmywarke.pl jest już na rynku 12 lat
Niezależnie od tego, gdzie znajduje się Twój biznes, dostarczymy Ci niezawodną maszynę do zmywania – szybko, sprawnie i na korzystnych warunkach.
ul. Krajobrazowa 2
05-074 Wielgolas Duchnowski
POLSKA