Fakty i mity o zmywarkach Winterhalter – rozwiewamy wątpliwości! Jako lider w dziedzinie zmywarek gastronomicznych, stawiamy na innowacje, jakość i niezawodność. Wśród wielu opinii i przekonań na temat naszych urządzeń, pojawiają się zarówno fakty, jak i mity. W tym artykule postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwości.
Fakt 1: Najwyższa jakość zmywania
To prawda. Może nie jesteśmy obiektywni, ale za to pewni, że maszyny są wykonane z najwyższą dbałością o każdy szczegół. Zmywarki gastronomiczne Winterhalter są produkowane w Niemczech i Szwajcarii, zgodnie z najwyższymi standardami jakości. Dzięki temu są całkowicie niezawodne i zapewniają czystość oraz higienę na najwyższym poziomie. Winterhalter to najwyższa jakość mycia, błyszczące szkło, brak zacieków i pełna higiena, co dziś jest szczególnie ważne. W czasie pocovidowym klienci kładą jeszcze większy nacisk na tę sferę, bo każdy chce czuć się bezpiecznie.
Mit 1: Zmywarki sprawdzają się tylko w dużych kuchniach
Winterhalter oferuje szeroką gamę zmywarek, od kompaktowych modeli, idealnych dla mniejszych przestrzeni, po bardzo duże urządzenia dla kuchni o wysokim natężeniu pracy. Każdy rodzaj kuchni może znaleźć odpowiedni model spełniający swoje potrzeby. W kuchniach, gdzie każdy centymetr kwadratowy ma znaczenie, kompaktowe zmywarki Winterhalter stanowią idealne rozwiązanie. Mimo swoich niewielkich wymiarów, te zmywarki są w stanie obsłużyć do 195 koszy na godzinę, co jest odpowiedzią na potrzeby nawet najbardziej ruchliwych restauracji, serwujących od 100 do 400 gości.
Fakt 2: Ekonomiczne i ergonomiczne rozwiązania
Zmywarki Winterhalter są nie tylko ergonomiczne i łatwe w obsłudze, ale także ekonomiczne. Oznacza to, że zapewniają one oszczędność wody, energii oraz środków myjących, przy jednoczesnym utrzymaniu wysokiej wydajności. Urządzenia posiadają m.in. w systemy Energy czy Climate+. Dają możliwość wykorzystania pary wodnej albo ciepła z pomieszczenia, aby ogrzać wodę dopływową do zmywarki. Maszyna nagrzewa się szybciej między cyklami zmywania, a koszty energii są niższe nawet o 15%. Po otwarciu urządzenia do pomieszczenia nie wydostaje się prawie żadna ciepła, wilgotna para wodna. Kolejnym rozwiązaniem jest konstrukcja pola mycia, co może z kolei zmniejszyć zużycie wody – nawet o 25%. Rozwiązanie wpływa również na zmniejszenie zużycia energii i detergentów!
Mit 2: Chemia do zmywarek jest uniwersalna
Winterhalter opracowuje środki chemiczne specjalnie do konkretnych zastosowań w swoim własnym laboratorium. Oznacza to, że każdy detergent jest precyzyjnie dopasowany do rodzaju zmywanych naczyń i stopnia ich zabrudzenia, zapewniając optymalny rezultat.
Fakt 3: Konsultanci Winterhalter zadają mnóstwo pytań
To prawda! Zanim klient otrzyma ofertę, przedstawiciele firmy proszą o wszystkie szczegóły: ile myje, jak często, sprawdzają jakość wody, itp. Wszystko po to, by klient otrzymał jak najlepszą, uszytą na miarę ofertę, dostosowaną do jego potrzeb, także budżetowych. Filozofia Winterhalter to nie tylko produkcja zmywarek, ale kompleksowy system mycia. Obejmuje on nie tylko same zmywarki, ale także specjalistyczne detergenty, urządzenia do uzdatniania wody oraz odpowiednie akcesoria, co pozwala na osiągnięcie maksymalnej wydajności w każdym aspekcie procesu mycia.
Mit 3: Zmywarki Winterhalter są skomplikowane w obsłudze
Mimo zaawansowania technologicznego, zmywarki Winterhalter są zaprojektowane z myślą o łatwości obsługi. Interfejsy są intuicyjne, a dostęp do serwisu i wsparcie techniczne zapewniają szybką pomoc w razie potrzeby.
Rozumiejąc potrzeby różnorodnych kuchni, Winterhalter dąży do ciągłego udoskonalania swoich produktów i usług. Poprzez rozwianie wątpliwości i mitów, chcemy podkreślić nasze zaangażowanie w dostarczanie rozwiązań, które są nie tylko innowacyjne, ale i dostosowane do rzeczywistych potrzeb naszych klientów. Zapraszamy do doświadczenia różnicy, jaką wprowadza kompleksowy system mycia Winterhalter do Twojej kuchni.